Kundalini yoga

Voel je al even jezelf niet meer?
Ben je de connectie met je ware essentie kwijt?
Je hebt nood aan diepere bewustwording…

 

Wat is Kundalini yoga precies?

Kundalini yoga is een dynamische yoga die je dichter bij je pure essentie brengt. Het is een vrij pittige yogavorm die focust op je ware zelve, je Sat Nam. Daarom spreken we ook van yoga of 'awareness'.
Het uiteindelijke doel? Je bewust worden van je eigen natuur, blokkades doorbreken en je energie vrij laten stromen. In één woord: vitaliseren. Automatisch kom je zo dichter bij jezelf en ga je authentieker in het leven staan.

Keer terug naar je ware essentie 
Kundalini yogalessen in Brugge en omstreken 
- Fowering -

Welk lesmoment past voor jou?

 

 

Kundalini yoga, iets voor jou?

Wees gerust, je hoeft geen krachtpatser of circusartiest te zijn. Je leeftijd en fysieke conditie spelen hier geen rol. We voeren de Kundalini oefeningen vaak al zittend uit op onze yogamat en ieder mag zijn eigen ritme bepalen.

Wel heb je een stevige portie innerlijke drive nodig. Want deze yogalessen zijn bedoeld voor mensen die willen groeien in hun fysieke én spirituele bewustzijn. Die net dat stapje verder willen gaan.

Kundalini yoga gaat voorbij het fysieke en laat je op een dieper niveau ervaren wat spiritualiteit is.

 Hou je van uitdaging, diepgang en dynamiek?
Wil je terugkeren naar je ware essentie?

Yes! Ik schrijf me in

 

 

Een les Kundalini, dat voelt zo…

Een Kundalini yogales bestaat uit een intense combinatie van lichaamshoudingen, mantra’s, actieve meditatie, ademhalings- en relaxatieoefeningen. Je gaat flink werken op je systeem en je tilt jezelf op tot aan je grens. Je verruimt je mogelijkheden en doorbreekt je beperkingen.

Kwaliteitsvol ademen - ademmeditaties zijn een onderdeel van een kundalini yogales. Waarom? 
Vertel me meer

Elke les is uniek en gaat dieper in op een welbepaald thema. Ze is opgebouwd rond een krachtige reeks (of kriya) van oefeningen die zorgen voor een diepe transformatie in lichaam én geest.

Opbouw van de les:
Intunen met mantra’s
Opwarming
Kriya rond een bepaald thema (de rug, mentale balans,…
Relaxatie
Meditatie
Afronden met lied en mantra

Tijdens de les bepaal je zelf hoe diep je wil gaan, want de ene dag is de andere niet. Voel bij jezelf wat je nodig hebt en aankunt op elk moment.
 

Keer terug naar je ware essentie 
Kundalini yogalessen in
Brugge en omstreken

- Flowering -

Welk lesmoment past voor jou?

En daarna?

Alsof je van binnenuit een bruisende douche kreeg. Zo heilzaam is het!

Kundalini yoga is zoveel meer dan bewegen op een matje. Je hele systeem krijgt een uplift. Je lichaam gestretcht, knopen ontrafeld en je energiestroom bevrijd.

Deze yogavorm zet je terug in je kracht. Je voelt opnieuw wie je echt bent en daardoor kom je helemaal tot rust: fysiek, mentaal én spiritueel.

Hou je van uitdaging, diepgang en dynamiek?
Wil je terugkeren naar je ware essentie?

Yes! Ik schrijf me in

 

 

Flowering liefhebbers aan het woord

“Kundalini Yoga geeft mij de kans om eventjes een momentje helemaal voor mij alleen te creëren, om contact te maken met lichaam en geest. De les is goed opgebouwd, je wordt uitgedaagd om je fysieke grenzen op te zoeken in afwisseling met het nemen van rust. Dit zorgt ervoor dat de spanningen die zich op mijn lichaam hebben gezet gedurende de week na anderhalf uur verdwenen zijn.”

“Ik vind Kundalini Yoga echt super. Doe al 15 jaar yoga. Alle soorten yoga, maar deze yoga vind ik heel diep. Je kan meer in het zijn vertoeven. Je wordt er soepel van, al is het niet altijd even gemakkelijk. In het begin had ik toch veel pijn en nog. Achteraf is het zalig want het verkwikt je helemaal, vooral de ademhalingen. Het is net een vernieuwing voor je lichaam.”

“Ik ervaar de lessen heel positief, heb er veel van geleerd. Belangrijk voor mij zijn vooral de oefeningen om je lichaam soepel te houden, daar ik rugproblemen heb. Elke dag laad ik mij op met de yoga oefeningen die ik bij jou geleerd heb, ook de meditaties en het chanten. Met de ademhalingen kom ik tot rust, en leer ik loslaten.”

Kundalini yoga is een intense yogavorm met een extravert karakter.
Toch liever iets rustiger?
Dan past Lu Jong of Tibetaanse yoga waarschijnlijk beter bij jou.

Vertel me meer over Lu Jong yoga

Meer weten over mijn flowering tools?

Ja, ik heb interesse!